6. međunarodni fotografski natječaj “MATRIB INSPIRACIJA MATERIJALOM”

U sklopu Međunarodne konferencije MATRIB (materijali, trošenje, recikliranje) otvoren je 6. međunarodni fotografski natječaj INSPIRACIJA MATERIJALOM.

Pristup temi je slobodan uz poštivanje osnovne teme Natječaja. Fotografije mogu biti izvedene u kolor ili crno-bijeloj tehnici.

Na Natječaju se može sudjelovati pojedinačnom i (ili) serijom (3-5) fotografija. Jedan autor može prijaviti jednu pojedinačnu i (ili) jednu seriju fotografija. Sudjelovanje na Natječaju je besplatno.

Na Natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani autori iz Hrvatske i inozemstva.

Žiri će odabrati fotografije koje će biti izložene u sklopu Konferencije Matrib 2019 koja će se održati na otoku Korčuli u Veloj Luci od 27. lipnja do 29. lipnja 2019. godine. Otvorenje izložbe u Galeriji Vela Luka bit će u četvrtak 27. lipnja 2019. g. te će na otvorenju izložbe biti proglašeni pobjednici za pojedinačnu i seriju fotografija i pohvaljeni autori.

Digitalne zapise fotografija zajedno s ispunjenim prijavnicama treba dostaviti do 9. lipnja 2019. godine na e-mail adresu (ako veličina prijave zajedno sa fotografijama prelazi limit jednog maila, slobodno pošaljite fotografije u više mailova): matrib.photo.contest@gmail.com

U subject maila treba obavezno staviti ime i prezime autora.

Digitalni zapisi fotografija moraju biti spremljeni u najfinijem .jpg formatu (12) i rezoluciji 300 dpi u dimenzijama ispisa A3 (29,7 x 42 cm). U slučaju različitih dimenzija, dulja strana fotografije mora biti 42 cm.

Kolor fotografije moraju biti spremljene u sRGB prostoru boja, a crno-bijele kao grayscale. Datoteke moraju biti nazvane prezimenom autora, a ako se radi o seriji, prezimenom i brojem (single_prezime_naziv pojedinačne fotografije, series_prezime_fotografija iz serije1-5).

Svi će sudionici Natječaja o odabranim autorima izlagačima biti obaviješteni e-mailom do 18. lipnja 2019. godine. Rezultati žiriranja će biti objavljeni i na web stranicama Hrvatskog društva za materijale i tribologiju – http://www.hdmt.hr/.

Autori fotografija se prijavljivanjem na Natječaj slažu da se njihove fotografije, bez naknade, koriste u promotivne svrhe (u svim promotivnim materijalima te u svim promotivnim događanjima vezanim uz Konferenciju i Izložbu).

Dodatne informacije o Natječaju mogu se dobiti preko e-maila:
matrib.photo.contest@gmail.com

PRIJAVNICA